This page was exported from EDUGRABS [ http://www.edugrabs.com ]
Export date: Wed Oct 18 11:10:53 2017 / +0000 GMT

Questions on Super Keys and Candidate Keys



Questions on Super Keys and Candidate Keys using Closure

Identify Super Keys and Candidate keys :
Question 1 :
 Let R(ABCDE) is a relational schema, where
  (AB)+ = ABCDE  
  (A)+ = ABCDE 
 Is AB: Candidate Key or Not??
Solution :
 AB : Not a Candidate Key, AB is only : Super Key
Question 2 :
 Let R(ABCDE) is a relational Schema having FDs 
  {AB→C, C→D, B→E}
  Find out the Candidate Key ?
Solution :
 (AB+) : {ABCDE}   ⇒ super key
  (A+) : {A}   ×
  (B+) : {EB}   ×
  ∴ AB : minimal superkey ⇒ Candidate Key. No subset of its attributes is a key.
Question 3 :
 Let R(ABCDE) is a relational schema having FDs
  {AB→C , C→D, B→EA}
  Find Out the Candidate Key ?
Solution :
 (AB+) : {ABCDE}   ⇒Superkey
  (A+)  : {A}
  (B+)  :  {EABCD}  ⇒ Superkey
  ⇒ B is Candidate Key.
Question 4 :
 Let R(ABCDE) is a relational schema having FDs
  {A→B, B→C, C→D}
  Find out the Candidate Key ?
Solution :
  (AE+) :{ABCDE} ⇒ SuperKey
  (A+) : {ABCD}
  (E+) : {E}
  AE : Candidate Key. No subset of its attributes is a key.
Question 5 :
 Let R(ABCDEF) is a relational schema having FDs
  {A→BCDEF, BC→ADEF, B→C, D→E}
  Find out the Candidate Key ?
Solution:
  (A)+: ABCDEF  ⇒ (SuperKey)
  (BC)+ : {BCADEF} ⇒ (SuperKey)
  (B)+ : {BCADEF}
  (C)+ : {C}
  {A, B} ⇐ Candidate Key. No subset of its attributes is a key.
Question 6:
 Given the following set F of functional dependencies for relation schema R = {A, B, C, D, E}.
 {A -> BC, CD -> E, B -> D, E -> A}
 List the candidate keys for R.
Solution :
 (A)+: ABCDE  ⇒ (SuperKey)
 (E)+: EABCD  ⇒ (SuperKey)
 (CD)+: CDEAB  ⇒ (SuperKey)
 (CB)+: CBDEA  ⇒ (SuperKey)
 Any combination of attributes that includes those is a superkey.
 From above , the minimal super keys are  ⇒  A, E, CD and BC.
 Hence, the candidate keys are A, E, CD, BC.
Question 7: 
Consider a relation R(A,B,C,D,E) with the following dependencies: 
{AB-> C, CD -> E, DE -> B} 
Is AB a candidate key of this relation? If not, is ABD? Explain your answer.
No. The closure of AB does not give you all of the attributes of the relation.
For ABD, 
(ABD)+ = ABDCE ⇒ Super Key
(A) = {A}
(B) = {B}
(D) = {D}
⇒ ABD is a candidate key. No subset of its attributes is a key.
Question 8 : 
Consider a relation with schema R(A,B,C,D) and FDs {AB -> C, C -> D, D -> A}. What are all candidate keys of R?
(AB)+ : ABCD  ⇒ (SuperKey)
(A)+  : A     ⇒ (Not able to determine all the attributes)
(B)+  : B     ⇒ (not able to determine all the attributes)
(DB)+ : ABCD  ⇒ (SuperKey)
(CB)+ : ABCD  ⇒ (SuperKey)
(D)+  : DA    ⇒ (Not able to determine all the attributes)
(C)+  : CDA   ⇒ (Not able to determine all the attributes)

⇒ By calculating an attribute closure we can see the candidate keys are: AB, BC, and BD.

 

 


Post date: 2015-06-29 11:11:40
Post date GMT: 2015-06-29 11:11:40
Post modified date: 2016-02-06 08:13:03
Post modified date GMT: 2016-02-06 08:13:03

Powered by [ Universal Post Manager ] plugin. MS Word saving format developed by gVectors Team www.gVectors.com